Eğitmen Bütünleme Başarı Notu (Harfli Not) Girişi Kullanım Kılavuzu

İstanbul Ticaret Üniversitesi, Bilgi İşlem Daire Başkanlığı

Mayıs 2016

Eğitmen Bütünleme Başarı Notu (Harfli Not) Girişi

〈ÖBS〉'de, eğitmenlerin (dersi veren kişilerin) bütünleme sınavına ait başarı notu (harfli not) girmelerine ilişkin süreç üç (3) adımdan ve bu aşamalara karşılık gelen toplam üç (3) ekrandan oluşur:

1. 〈ÖBS〉'ye giriş
  2. Eğitmenin ilgili ders şubesine ait bütünleme Başarı Notu Girişi arayüzüne erişimi

Kılavuzda Kullanılan Gösterimler ve Anlamları

Bu belgede eğtimenin (dersi veren kişinin) sorumlu olduğu herhangi bir dersin herhangi bir şubesine ait bütünleme Başarı Notları (Harfli Notları)'nın 〈ÖBS〉 aracılığı ile izlenebilmesine ilişkin ekran görüntüleri, süreç içerisinde takip edeceği adımlar [#İşlem Ekranı Numarası.Ekranda Tıklanacak Yerlerin Sırası] kuralına göre etiketlenmiştir. Örneğin ekran görüntülerinden birinin üzerindeki #1.2 etiketi, eğitmenin birinci ekranda ikinci sırada tıklaması/gerçekleştirmesi gereken adımı/yeri/konumu belirtmektedir.

Örnek Ekran Görüntüsü ve Üzerindeki Adımlar İçin Kullanılan Dizin Etiketi

〈ÖBS〉'ye Giriş (I/III)

〈ÖBS〉'ye giriş için mevcut seçenekler şunlardır:

1. Doğrudan erişim
    1. [http://obs.ticaret.edu.tr] adresine gidilir
  2. Dolaylı erişim
    1. ​İstanbul Ticaret Üniversitesi'nin resmi Internet ağ anasayfasından [http://www.ticaret.edu.tr], [Bilişim Hizmetleri] menüsü altında [Öğrenci Bilgi Sistemi] seçeneğine tıklanır.

〈ÖBS〉'ye Giriş (II/III)

〈ÖBS〉'ye erişildikten sonra giriş için aşağıdakiler gereklidir:

1. Kullanıcı adı
    1. İstanbul Ticaret Üniversitesi'nin resmi olarak danışmana atadığı kullanıcı adıdır. Kullanıcı adı, İstanbul Ticaret Üniversitesi'nin resmi olarak danışmana atadığı e-posta hesabının ön ekidir ("@" simgesinden önceki karakter grubudur).
  2. Şifre
    1. İstanbul Ticaret Üniversitesi'nin resmi olarak danışmana atadığı hesaba ilişkin kullanılan şifredir. Sisteme ilk defa girecekler için şifre, ilgili kullanıcının T.C. Kimlik Numarasıdır. Şifre ile ilgili işlemler için [http://change.istanbulticaret.edu.tr] bağlantısı kullanılabilir.

〈ÖBS〉'ye Giriş (III/III)

〈ÖBS〉'ye Giriş

3. İlgili ders şubesine ait bütünleme Başarı Notlarının sisteme girilmesi

İlgili ders şubesine ait bütünleme Başarı Notlarının sisteme girilmesi (I/II)

〈ÖBS〉'de eğitmenin bütünleme için vereceği başarı notu sisteme gönderilmelidir.

Başarı Notu Girişi

İlgili ders şubesine ait bütünleme Başarı Notlarının sisteme girilmesi (II/II)